Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute

Alt du trenger å vite om gasspeis inne og ute
5. mars 2020 Faberpeis

Det første du bør vite om gasspeis, er at det slett ikke er forbudt eller ulovlig.

Forbudet som først ble innført 1. januar 2017 mot installasjon av varmeinstallasjon for fossilt brensel, ble raskt oppdatert i nye reguleringer (Tek17) som tillater gasspeis godkjent og sertifisert for biogass, også kalt naturgass. Dette gjelder alle gasspeisene til Faber.

Det betyr derfor at det ikke er forbud mot å kjøpe, bytte til eller bruke gasspeis i Norge.

Og med det oppklart, kan vi ta deg gjennom alt annet du trenger å vite om gasspeis – slik som montering og installasjon ute og inne, forbruk, varmeeffekt, fjernkontroll og pris.

LES OGSÅ: Peisinnsats – finn modellen som passer dine behov

Gasspeis inne

Gasspeis er for deg som ønsker en kvalitetspeis med enestående design, og som ønsker komforten med en peis som kan kontrolleres via fjernkontroll eller app.

Med et tastetrykk kan du justere både varmeeffekt og flammeeffekt, som gjør det enklere å benytte peisen til flere anledninger. På mildere dager kan du justere varmeeffekten noe ned, og dermed nyte stemningen fra flammene samtidig som temperaturen er behagelig.

En gasspeis – avhengig av størrelse, kan gi en varmeeffekt på opp til 12 kilowatt, som er mer enn en gjennomsnittlig vedfyrt peis.

Ved kjøp av gasspeis vil det alltid komme en ekspert på befaring hjemme hos deg først, slik at dere sammen kan se på rommet der peisen skal stå, diskutere hvor stor varmeeffekt du trenger, hvor stor peis du burde kjøpe, og ved kjøp av peisinnsats se på muligheter for design og innramming.

En fordel med gasspeis er at du ikke trenger pipe eller skorstein til avgass, men det er likevel fullt mulig å trekke et avgassrør også gjennom eksisterende pipe.

Dette gir deg større muligheter for plassering av peisen, og gjør gasspeis til et godt alternativ også i blokk og leiligheter.

Det som er viktig å tenke på er at du har tilgang til en yttervegg for å legge opp et avgassrør. Dette kan legges gjennom en vegg i nærheten, opp gjennom taket og ut i etasjen over, ned gjennom gulvet eller gjennom eksisterende pipe. Mulighetene er mange og en gasstekniker vil gi deg god hjelp.

Et utvalg av våre bestselgende gasspeiser inne: 

 • Faber-Respect-hjørnepeis-utvendig-hjørne-peis-pris
  Faber-Respect-hjørne-peis-gasspeis
  kr 87 579kr 90 300

  Faber Respect OC LPG

  , ,
  Faber Respect OC (outside corner) er en unik hjørnepeis for deg som ønsker et blikkfang i hjemmet. Peisen er designet med fokus på et fantastisk flammebilde, med store glassflater og usynlige kanter. Peisinnsatsen integreres rundt et hjørne, og det brede flammebildet blir dermed synlig fra flere rom. En peis som dette gir større romfølelse. Gasspeisen leveres med den unike trinnbrenneren til Faber (Step Burner), og du kan enkelt justere flammer og varmeeffekt med den medfølgende fjernkontrollen. Gasspeisen blir levert med bakvegg med speil, vedkubbesett, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Tilvalg: Carrera stein (hvite stein), grå stein, ITC-styring. Faber Respect kan leveres for propan (LPG) eller naturgass (NG). Modellen finner du utstilt hos våre forhandlere: Stavanger Varmesenter.
  kr 87 579kr 90 300
  kr 87 579kr 90 300
 • Faber-Aspect_RD_L_romdeler-peis-pris
  Aspect-Premium-RD-L-gasspeis-romdeler
  kr 72 603kr 74 800

  Faber Aspect RD L NG

  , ,
  Faber Aspect RD (room divider) er en elegant gasspeis med glass og innsyn til flammene fra tre sider. Peisen er et utmerket alternativ for deg som ønsker å bruke peisen som romdeler. Det klare glasset i peisene fra Faber er krystallklart og gir deg følelsen av en åpen peis. Peisen åpner i tillegg opp rommet med gjennomsyn gjennom hele peisen, og mange velger å installere den mellom blant annet kjøkken og stue. Peisen finnes i to størrelser; L og XL. Denne modellen er av størrelsen large. Gasspeisen leveres med Step Burner, en brennerteknologi som gjør at du kan justere størrelsen på flammene og varmeeffekten ved hjelp av fjernkontrollen. Peisen leveres som standard med bakvegg i sort stål, vedkubber, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Tilleggsvalg: Bakvegg med speil, grå stein, hvite Carrera-stein, ITC-styring. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG). Du finner modellen Faber Aspect RD L utstilt hos våre forhandlere: Gass-Service i Bergen, Varmeforum i Trondheim og hos Stavanger Varmesenter.
  kr 72 603kr 74 800
  kr 72 603kr 74 800
 • Gasspeis-romdeler-peis-pris-Faber
  Faber-gasspeis-integrert-gjennomgående-Aspect
  kr 71 319kr 73 500

  Faber Aspect ST L LPG

  , ,
  Faber Aspect Premium ST L er en flott gasspeis med innsyn til flammbildet fra to sider. Peisen kan monteres inn i veggen og fungere som en gjennomgående romdeler. Peisen har et flott flammebilde og en innovativ trinnbrenner som gjør at du kan justere flammer og varmeeffekt etter behov (Step Burner® ECO-boost). Peisen kan leveres i to størrelser. Dette er den minste av de to modellene. Peisen leveres med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr: ITC-styring, carrera stein (hvite stein), grå stein. Alle gasspeiser fra Faber kan leveres for propan (LPG) og naturgass (NG). Du finner modellen Faber Aspect utstilt hos våre forhandlere: Gass-Service i Bergen, Varmeforum i Trondheim, Stavanger Varmesenter og hos Nore VVS i Oslo.
  kr 71 319kr 73 500
  kr 71 319kr 73 500
 • Faber-Blokhus-frittstående-gasspeis
  Frittstående-gasspeis-peis-pris
  kr 40 200

  Faber Blokhus NG

  ,
  Faber Blokhus er en stilren og frittstående gasspeis. Peisen har godt innsyn til flammebildet fra tre sider, som gir flere muligheter for plassering i hjemmet. Gasspeisen kan leveres med ekstra blokkmoduler som plasseres over brennkammeret, slik at du selv kan påvirke designet til peisen. Peisen leveres med "Log Burner", som gir et av de mest realistiske, vedfyrte flammebildene. Gasspeisen kan bestilles med ekstra effektmodul, som øker den avgitte effekten med hele 10 prosent. Gasspeisen leveres med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, LED-belysning i brennkammeret og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: effektmodul, enkel eller dobbel blokkmodul (dobbel blokkmodul inkluderer effektmodulen) Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles med naturgass (NG) eller propan (LPG). Du finner modellen Faber Blokhus utstilt hos våre forhandlere: Varmeforum i Trondheim.
  kr 40 200
  kr 40 200

Installering og montering av gasspeis

Installasjon og montering av gasspeis må alltid gjennomføres av en sertifisert gasstekniker, og ved montering gjelder samme brann- og sikkerhetsforskrifter som ved installering av vedovn eller vedfyrt peis.

Ved kjøp av en Faber gasspeis har våre forhandlere egne gassteknikere som gjennomfører montering og installasjon. De gir deg også en rask innføring i bruk av gasspeisen.

Ønsker du deg en innebygd peis – med gjennomsyn som romdeler mellom kjøkken og stue, i en rett vegg eller et hjørne, ser du etter en peisinnsats. Også her må selve montering gjennomføres av en sertifisert gasstekniker, men du kan bygge inn peisen selv.

Alle våre forhandlere har imidlertid dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med denne jobben, enten du ønsker en peisomramming i betong, mur, gipsplater som kan males i ønsket farge, kleberstein eller fliser.

Designmulighetene er uendelig, og er en av grunnene til at mange velger nettopp denne løsningen. Den moderne peisen er fremfor alt blitt et møbel, og det finnes et bredt utvalg av peisinnsatser med glass på én, to og tre sider.

Husk at en ny gasspeis må meldes inn til feiervesenet og brannvesen. Ved montering gjennom en av våre forhandlere, blir dette gjort av gassteknikeren som kommer på befaring og gjennomfører monteringen.

Et utvalg av modeller fra den nyeste serien vår – MatriX:

 • Faber-Matrix-1050-500-II-innebygd-pris-gasspeis
  Faber-Matrix-1050-500-II-innebygd-pris-gasspeis
  kr 83 900kr 108 125

  Faber MatriX 1050/500-II Høyre

  , , ,
  Matrix er den nyeste modellen i sortimentet til Faber, og de passer perfekt til alle som ønsker seg en eksklusiv peis. Siden peisen er bygget opp av moduler, kan du tilpasse peisen slik du ønsker, noe som gjør denne peisen til noe helt unikt. Du kan selv velge om du vil ha innsyn til peisen gjennom én, to eller tre flater. Peisen leveres nå med ny Honeywell-styring med ITC-styring med app som standard, og som gir mange fordeler: • RASKERE – Umiddelbar tenning av peisen • SIKRERE – Ingen pilotflamme og termoføler, men flammeløs flammesikring som forhindrer risiko for uønsket oppstart • GASSFORBRUK – Pilotflammen bruker ikke gass • KOMPATIBEL – Nyeste teknologi og kompatibel med Smarthus-løsninger • STYRING - Bluetooth mot fjernkontroll og telefon/nettbrett med Faber ITC App versjon 2.1 Honeywell-styringen krever strømtilførsel i peiskasse. Med flammeteknologien Log Burner 2.0 får du en ren og ektefølt flammeopplevelse. Denne etterkommeren av Log Burner gir deg mulighet til å regulere flammene på flere måter; høy, lav, foran og bak. Log Burner 2.0 kan også kombineres med Symbio lysmodul, som gjør at du kan skru av og på «kullet» etter eget ønske og behov. Gasspeisene fra Matrix-serien kommer i flere forskjellige størrelser, samt med innsyn fra 1, 2 eller 3 sider. Denne modellen er av størrelse 1050/500-II med innsyn fra to sider. Matrix 1050/500-II leveres standard med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: Symbio lysmodul, bakvegg i sort speilglass og antireflekterende glass. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG).
  kr 83 900kr 108 125
  kr 83 900kr 108 125
 • kr 74 900kr 87 000

  MatriX Linear 1050/400-II Høyre

  , ,
  Den helt nye MatriX Linear-serien har erstattet Premium-serien med Relaxed-, Triple- og Duet-modeller. Linear-serien har den nye linjebrenneren som har en fremre og en bakre brenner i hele peisens bredde. Denne brenneren kan du få med vedkubber, hvite steiner og grå steiner, og med enten sort eller speilglass bakplate. En kan ikke utstyre MatriX Linear med symbio lysmodul. Denne leveres også med Honeywell-styring. • ITC-styring som standard (Intelligent Technical Control) med Bluetooth-kommunikasjon mellom styresystem og fjernkontroll, telefon eller nettbrett • Trinnløs regulering av gassmengden, ikke fire trinn som tidligere • Ingen pilotflamme - peisen startes umiddelbart ved behov • Valg av ulike prefabrikkerte flammebilder hvor peisen endrer flammebilde ved å kombinere trinnløs justering av gass og antall brennere i drift • ECO-modus som sparer så mye energi som mulig, og gir allikevel et flott flammebilde • Automatisk valg av antall trinn etter varmebehov ved temperaturstyring • Tidsprogram/ ukeprogram for økonomistyring Honeywell-styringen krever 230V, så dette må legges opp i peiskassen. Gasspeisene i Matrix Linear-serien kommer i seks forskjellige størrelser; 1300/400, 1050/400 og 800/400. Denne modellen er av størrelse 1300/400-II med innsyn fra to sider. Matrix Linear 1300/400-II leveres med enten vedkubbesett, hvite eller grå steiner, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: Bakvegg i sort speilglass og antireflekterende glass. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG).
  kr 74 900kr 87 000
  kr 74 900kr 87 000
 • Faber-Matrix-1050-650-II-peis-innebygd-gasspeis-pris
  Faber-Matrix-1050-650-II-gasspeis-peis-innebygd-pris
  kr 88 170kr 113 600

  Faber Matrix 1050/650-II Venstre

  , , ,
  Matrix er den nyeste modellen i sortimentet til Faber, og de passer perfekt til alle som ønsker seg en eksklusiv peis. Siden peisen er bygget opp av moduler, kan du tilpasse peisen slik du ønsker, noe som gjør denne peisen til noe helt unikt. Du kan selv velge om du vil ha innsyn til peisen gjennom én, to eller tre flater. Peisen leveres nå med ny Honeywell-styring med ITC-styring med app som standard, og som gir mange fordeler: • RASKERE – Umiddelbar tenning av peisen • SIKRERE – Ingen pilotflamme og termoføler, men flammeløs flammesikring som forhindrer risiko for uønsket oppstart • GASSFORBRUK – Pilotflammen bruker ikke gass • KOMPATIBEL – Nyeste teknologi og kompatibel med Smarthus-løsninger • STYRING - Bluetooth mot fjernkontroll og telefon/nettbrett med Faber ITC App versjon 2.1 Honeywell-styringen krever strømtilførsel i peiskasse. Med flammeteknologien Log Burner 2.0 får du en ren og ektefølt flammeopplevelse. Denne etterkommeren av Log Burner gir deg mulighet til å regulere flammene på flere måter; høy, lav, foran og bak. Log Burner 2.0 kan også kombineres med Symbio lysmodul, som gjør at du kan skru av og på «kullet» etter eget ønske og behov. Gasspeisene fra Matrix-serien kommer i flere forskjellige størrelser, samt med innsyn fra 1, 2 eller 3 sider. Denne modellen er av størrelse 1050/650-II med innsyn fra to sider. Matrix 1050/650-II leveres standard med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: Symbio lysmodul, bakvegg i sort speilglass og antireflekterende glass. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG).
  kr 88 170kr 113 600
  kr 88 170kr 113 600
 • Faber-Matrix-800-650-II-innebygd-peis-pris
  Faber-Matrix-800-650-II-innebygd-peis-gasspeis-pris
  kr 83 300kr 106 800

  Faber Matrix 800/650-II Høyre

  , , ,
  Matrix er den nyeste modellen i sortimentet til Faber, og de passer perfekt til alle som ønsker seg en eksklusiv peis. Siden peisen er bygget opp av moduler, kan du tilpasse peisen slik du ønsker, noe som gjør denne peisen til noe helt unikt. Du kan selv velge om du vil ha innsyn til peisen gjennom én, to eller tre flater. Peisen leveres nå med ny Honeywell-styring med ITC-styring med app som standard, og som gir mange fordeler: • RASKERE – Umiddelbar tenning av peisen • SIKRERE – Ingen pilotflamme og termoføler, men flammeløs flammesikring som forhindrer risiko for uønsket oppstart • GASSFORBRUK – Pilotflammen bruker ikke gass • KOMPATIBEL – Nyeste teknologi og kompatibel med Smarthus-løsninger • STYRING - Bluetooth mot fjernkontroll og telefon/nettbrett med Faber ITC App versjon 2.1 Honeywell-styringen krever strømtilførsel i peiskasse. Med flammeteknologien Log Burner 2.0 får du en ren og ektefølt flammeopplevelse. Denne etterkommeren av Log Burner gir deg mulighet til å regulere flammene på flere måter; høy, lav, foran og bak. Log Burner 2.0 kan også kombineres med Symbio lysmodul, som gjør at du kan skru av og på «kullet» etter eget ønske og behov. Gasspeisene fra Matrix-serien kommer i flere forskjellige størrelser, samt med innsyn fra 1, 2 eller 3 sider. Denne modellen er av størrelse 800/650-II med innsyn fra to sider. Matrix 800/650-II leveres standard med vedkubbesett, bakvegg i sort stål, inspeksjonsluke, ventilasjonsrister og fjernkontroll. Ekstrautstyr som kan leveres: Symbio lysmodul, bakvegg i sort speilglass og antireflekterende glass. Alle gasspeiser fra Faber kan bestilles for bruk med propan (LPG) eller naturgass (NG). Du finner modellen Matrix 800/650 utstilt hos vår forhandler: Gass-Service i Bergen og Stavanger Varmesenter.
  kr 83 300kr 106 800
  kr 83 300kr 106 800

Pris på gasspeis

Ved kjøp av gasspeis er det viktig å kjenne til at du trenger flere elementer før du har et ferdig produkt. I tillegg til selve peisen – enten det er en frittstående peis eller peisinnsats, trenger du avgassrør, gassflasker og et utendørs flaskeskap for gassforsyning.

Ved kjøp av en peisinnsats må du også beregne kostnader for innramming/peiskasse, det vil si arbeidet til en håndverker og materialer.

I nettbutikk vår finner du på alle våre gasspeiser komplette pakker som inkluderer peis-produkt, materialer til innbygging av peiskasse, avgassrør, 2 fulle 11-kilos gassflasker, flaskeskap og arbeidet til gasstekniker og håndverker, slik at det skal bli lettere for deg å finne din drømmepeis og få full oversikt over pris.

Gasspeis ute

En utepeis på gass er et spesielt smart valg for deg som bor i et boligområde som er tett bebygget. I motsetning til en vedfyrt utepeis, vil ikke en gasspeis avgi røyk som er til sjenanse for naboer.

Av utendørs gasspeis finnes det også et valg mellom frittstående og innebygget. Våre frittstående utendørs modeller har i tillegg hjul, som gjør det enkelt å flytte på peisen etter hvor dere beveger dere i hagen eller på terrassen.

En innebygget utendørs gasspeis er et godt alternativ til en vinterhage eller utestue, og skaper både varme og lun stemning året rundt. Denne må i likhet med en peisinnsats bygges inn. Også her finnes det imidlertid uendelig med muligheter for flott design.

Se våre modeller av utendørs gasspeis her:

 • THE BUZZ_utepeis-gasspeis-ute-pris
  THE-BUZZ-utepeis-peis-utendørs
  kr 14 800kr 21 800

  Faber theBUZZ

  ,
  Faber theBUZZ er en frittstående utepeis. Peisen er utstyrt med vedkubbesett som gir et troverdig og ektefølt flammebilde. TheBUZZ er veldig praktisk da den har hjul, som gjør at den er flyttbar. Dermed står du med ett mer fri til å flytte peisen der det måtte passe, når det måtte passe. Uteområdet har blitt en forlengelse av hjemmet vårt, og med mulighet til å flytte peisen kan du forlenge sesongen hvor du vil i uteområdet. Uansett vær vil peisen kunne holde seg godt, da det følger med et solid trekk for beskyttelse. Innsynet på peisen er fra tre flater, som gir en god atmosfære og bidrar til hyggelige kvelder i hagen eller på verandaen. theBUZZ leveres med vedkubbesett, svart bakplate, hjul, trekk og slange. theBUZZ kan også leveres i Cortenstål. Alle gasspeiser fra Faber kan leveres for bruk med propan (LPG) eller naturgass(NG).
  kr 14 800kr 21 800
  kr 14 800kr 21 800
 • the-TUBE-peis-utendørs-gass
  the-tube-faber-utepeis-pris
  kr 24 300

  Faber theTUBE

  ,
  Faber theTUBE er en estetisk pen, rund, frittstående utepeis. På grunn av de praktiske hjulene som følger med, er den enkel å flytte rundt etter behov. Med vedkubber i brennkammeret får du et flott flammebilde. Propangass er standard på denne peisen, men du kan velge om du heller ønsker naturgass. Peisen er komplett med integrert askebeger, og er lakkert svart i en stålkonstruksjon som gjør at den tåler ulikt vær. Det følger også med et trekk for ekstra beskyttelse gjennom de ulike årstidene. Effekten er opp til 6,5 kW og peisen bruker 0,5 kg propangass per time. På grunn av den runde formen får du innsyn fra alle kanter, som skaper en god stemning rundt peisen. theTUBE leveres med vedkubbesett, svart eksteriør, askebeger, hjul, trekk og slange. Alle gasspeiser fra Faber kan leveres for bruk med propan (LPG) eller naturgass(NG).
  kr 24 300
  kr 24 300
 • Faber-the-MOOD-integrert-utepeis-pris
  Faber-the-mood-innebygd-peis-gasspeis-ute
  kr 33 235kr 34 200

  Faber theMOOD

  ,
  Faber theMOOD er en moderne, utendørs gasspeis. Peisen kan monteres frittstående, eller bygges inn i veggen. Den kan monteres både med innsyn fra én flate, eller med gjennomsyn. Velg mellom vedkubbesett eller Carrera-stein, og du får et flott flammebilde som bidrar til god atmosfære i uteområdet. Peisen er i corten-stål.
  kr 33 235kr 34 200
  kr 33 235kr 34 200