Elektrisk peis – en praktisk og moderne peisovn

Elektrisk peis – en praktisk og moderne peisovn
30. oktober 2018 Faberpeis
elektrisk-peis-peisovn-best-i-test

Elektrisk peis blir stadig mer populært i norske hjem. Design og flammebilde er noe helt annet enn tidligere, og dermed får du den samme kosen en tradisjonell vedovn kan gi deg. Og du trenger ikke annet enn en stikkontakt.

Av: Chili Publications Produkt i toppbildet: Faber e-MatriX (elektrisk peis)

Utseendet og design blant elektrisk peis har gjennom de senere årene hatt en voldsom utvikling. Svein Håvard Simonsen, daglig leder i Tolcon, forklarer at tidligere modeller hadde et veldig flatt utseende, lik en TV-skjerm.

– De mer moderne, elektriske peisene har gjerne glass på flere sider og et dypere flammebilde, som gjør at peisen oppleves mer realistisk. Det finnes også elektriske peiser som avgir vanndamp og gir en autentisk flamme, sier Simonsen.

Når du kan få en peis som både ser og føles ekte, uten det ekstra arbeidet det er med ved eller gass, er det ikke så rart at de elektriske peisene stadig blir mer populære.

LES OGSÅ: En dekorasjonspeis ulikt noe annet på markedet

Elektrisk peisovn – plasseres der du selv ønsker

En elektrisk peisovn kan plassers akkurat der du ønsker – alt du trenger er en stikkontakt. I tillegg kan du velge om du ønsker en peis som er vegghengt, frittstående eller nedfelt i et bord. Peisinnsatsene fra Faber gir også mange muligheter for integrert peis.

Peisinnsatsen kan bygges inn i veggen, mellom to rom og fungere som en romdeler, eller det kan bygges ut, og rundt, peisinnsatsen. På denne måten blir den i større grad en del av rommet og interiøret. Mulighetene er mange.

Elektrisk peis passer inn i mange hjem, og er også et smart alternativ til hotell, kontor, resepsjon og lobby, samt restauranter. Med en elektrisk peis trenger du ikke å tenke på bestilling eller oppbevaring av ved eller gass. Brannfare og sikkerhetsrisiko blir også minimal med denne type peisovn, som også er en fordel i hus og hjem.

elektrisk-peis-peisovn-test-vegg-hjørne-integrert

GJENNOMGÅENDE: En elektrisk peisinnsats gir mange muligheter, og kan blant annet integreres inn i veggen og fungere som en romdeler. Dette gir mange nye muligheter for kunden, for eksempel er det ikke noe problem å lage en slik løsning i en leilighet. Her ser du en «Faber e-MatriX».

Faber e-MatriX – en unik elektrisk peis

Dagens forbrukere ønsker gjerne en elektrisk peis som ligner så mye som mulig på en peis de er vant med. Den som gir den etterlengtede peiskosen og et vakkert flammebilde, og en moderne, elektrisk peis kan gi nettopp dette.

– Faber e-MatriX er bygget etter en peisinnsats med store, massive rammer, flott vedinnlegg og vanndamp. Det gjør denne peisen unik og vil absolutt gi kunden følelsen av å ha en ekte peis i stuen, forklarer Simonsen.

Faber e-MatriX er et helt nytt produkt på markedet, og det treffer kunden med sitt brede sortiment av størrelser og design.

LES OGSÅ: Elektrisk peis og gasspeis – info om varmeeffekt og forbruk

elektrisk-peis-dekorasjonspeis-vegg-integrert

DEKORASJONSPEIS: En elektrisk peis er et godt valg for deg som ønsker hyggen og kosen med en peis, men som ikke har anledning til å installere en gasspeis eller vedfyrt peis. Her ser du samme modell som over – en elektrisk peis ved navn «Faber e-MatriX», men med tre sider for innsyn og glass.

Teknologien bak de ektefølte flammene

Noe av det som gjør Faber e-MatriX unik og ulikt noe annet på markedet, er den patenterte teknologien kalt Optimyst.

På en enkel måte, forklarer Simonsen at vi kan dele «opti» og «myst» i to ord, som igjen betyr «mest imponerende». Og det er nettopp imponerende denne teknologien skal være, og sørge for at flammebildet virker så ektefølt som overhodet mulig i den elektriske peisen.

– Lys møter tåke – og lager flammer. En vanntank er skjult i rammen og vannet blir gjort om til tåke ved bruk av ultrasonisk teknologi. Halogen, eller LED-lys, plassert bak vanntanken varmer tåken og får den til å stige, og ligner utvilsomt naturtro flammer og røyk, forteller Simonsen.

Du kan selv velge styrken på flammeeffekten, slik at du får det du ønsker ut av den elektriske peisen. Tåken er også helt trygg å berøre.

Teknologien som blir brukt varierer noe fra forskjellige modeller elektrisk peis, og de andre teknologiene Faber bruker er blant annet Optiflame og Opti V. Med Optiflame er det speilbilder som gir de elektriske flammene, mens med opti V brukes det HD TV-teknologi. Peiskubbene er nøye utarbeidet, som bidrar til det ektefølte flammebålet.

LES OGSÅ: Peis på soverom og bad – her er modellene som passer best

elektrisk-peis-flammer-strøm-flammeeffekt-opti-myst

FLAMMEEFFEKT: Med den patenterte teknologien til Faber, er det mulig å skape et flammebilde som er så ektefølt og naturtro som mulig. Nøkkelen ligger i kombinasjonen av damp og lys. Nærbilde av flammebildet på de elektriske peisene til Faber. Ved hjelp av den patenterte teknologien «Opti Myst» ser flammebilde svært så ekte ut.

Elektrisk peis og strømforbruk

Helt til slutt er du kanskje bekymret for om en elektrisk peis vil gjøre så strømforbruket fyker i taket. Prisen på å bruke en elektrisk peis avhenger av om den avgir varme eller ei, og hvilken teknologi den bruker.

En elektrisk peis med Opti V-teknologi bruker cirka 40 watt i timen, men gjennomsnittet ligger på 200 watt i timen.

– Det vil si, med en kilowattpris på 1 krone, så koster det 20 øre i timen å nyte dette produktet, forklarer Simonsen.

Pris på en elektrisk peis vil variere basert på teknologi og design på produktet. Hos Faber får du elektrisk peis fra 3939 kroner til 59 997 kroner, så her kan du velge selv hvor mye du ønsker å investere i din nye elektriske peis.

Se alle våre modeller av elektrisk peis i nettbutikken vår her.