Kjøpe gasspeis på nett – alt du trenger å vite

Kjøpe gasspeis på nett – alt du trenger å vite
19. juni 2019 Faberpeis
Gasspeis-montering-installering-pris

Gasspeis består av flere elementer før du har et ferdig produkt. Vi har sammen med våre forhandlere satt sammen komplette pakker som gjør at du kan bestille drømmepeisen direkte i nettbutikk og rett hjem.

Alle modeller av gasspeis på markedet krever installasjon av en sertifisert gasstekniker. I tillegg må du ved bestilling i butikk eller hos forhandler ta noen valg hva gjelder omramming/peiskasse, rørsystem for transportering av avgass tilpasset rommet der peisen skal plasseres, og et utendørs flaskeskap for gassforsyning.

Vi ønsker at alle våre kunder skal kunne bestille og få levert sin drømmepeis rett hjem via vår nettbutikk. Ved hjelp av våre dyktige forhandlere har vi derfor utarbeidet fullverdige pakker som tilbyr alt du trenger for montering av gasspeis – inkludert en håndverker som bygger peiskassen og sertifisert gasstekniker som installerer og gjør overlevering.

Resultatet gir deg en forutsigbar pris ved bestilling, og en ferdig montert gasspeis klar til bruk i ditt hjem.

Her gir vi deg en enkel oversikt over pakkene, pris, hvorfor du trenger dem, hvordan du skal velge riktig og hva de ulike pakkene inkluderer. Du kan også se en rask video som tar deg gjennom prosessen.

Hvis du fremdeles ikke er sikker på hva du skal bestille etter å ha lest veiledningen, kan du når som helst ta kontakt med oss på: +47 22 66 66 70 eller Tolcon@tolcon.no

LES OGSÅ: Elektrisk peis og gasspeis – info om varmeeffekt og forbruk

Dette trenger du ved kjøp av gasspeis

Ved kjøp av gasspeis er det flere elementer som i kombinasjon gir deg et ferdig produkt. Dette er:

1. Peisinnsats:

Peisinnsatsen er produktet som er utstilt i butikk eller avbildet i nettbutikken, men peisinnsatsen i seg selv er et stålprodukt med fire frittstående bein. Modellene er gjerne laget for innbygging, og ikke for å stå frittstående.

Slik ser peisinnsatsen ut før den bygges inn:

Teknisk-tegning-gasspeis-Faber

Valg av peisinnsats legger likevel grunnlag for størrelse på peisen, antall glassflater og innsyn til flammebildet – ensidig, tosidig eller tresidig, avgitt varmeeffekt (kW), flammeteknologi og dekor i brennkammeret.

For å velge riktig peisinnsats, må du ta hensyn til hvor du ønsker å plassere peisen og hvilken effekt den skal gi i rommet. Ønsker du for eksempel gasspeis innebygd i en rett vegg (ensidig) eller i et hjørne (tosidig), eller ønsker du en gasspeis som skal fungere som en romdeler med gjennomsyn mellom stue og kjøkken (tosidig eller tresidig)?

Valgmuligheter: Alle modeller i sortimentet til Faber

2. Peiskasse:

Ettersom peisinnsatsen i seg selv er et stålprodukt, må den bygges/kles inn i noe. Peiskassen er konstruksjonen som bygges rundt peisinnsatsen. Jobben gjennomføres av en håndverker eller murer, og sørger for at peisen passer inn i rommet, interiøret og stilen i hjemmet.

Peiskassen er et viktig designelement for det ferdige resultatet av gasspeisen:

Teknisk-tegning-gasspeis-peis

Pakkene du velger mellom ved bestilling tar utgangspunkt i størrelsen på peisinnsatsen du har valgt ut. Ved bestilling skal du enkelt kunne se hvilken modell i sortimentet til Faber peiskassen passer til.

Pakke 1 er tilpasset mindre modeller som Faber Fyn og Faber e-MatriX 500-serien, pakke 2 er tilpasset Triple M og L, Duet M og L, Relaxed M og L, Matrix 450-serien og 800-serien, e-MatriX 1050-serien, og pakke 3 er tilpasset Aspect-serien L og XL og Matrix 1050-serien.

Ønsker du en peiskasse med litt størrelse, er det mulig å bestille en større peiskasse for mindre modeller av peisinnsats.

Alle pakkene inkluderer arbeidet som gjøres av håndverker/murer og alt av utstyr for å bygge peiskassen (brannplater, armering, skruer og lim).

Pakkene tar utgangspunkt i oppføring av en enkel peiskasse, men det er fullt mulig å legge inn ønsker for spesialdesign. Ta kontakt med oss på telefon (+47 22 66 66 70) eller mail (Tolcon@tolcon.no), så hjelper vi deg med veiledning og bestilling.

Valgmuligheter:

  • Pakke 1 (kr 23.500 inkl. mva)
  • Pakke 2 (kr 28.000 inkl. mva)
  • Pakke 3 (kr 36.000 inkl. mva)

Klikk her for å se alle pakker og fullstendig innhold i hver av dem. 

Peiskasse-ilovepdf-compressed

3. Avgass:

Ved montering av gasspeis trenger du et rørsystem som transporterer avgass fra brennkammer og flammer, ut gjennom yttervegg eller tak.

Avgasspakkene tar utgangspunkt i størrelsen på peisinnsatsen, og diameter på røret som skal kobles til peisinnsatsen. Avgassrøret på en mindre gasspeis har en diameter på 15 centimeter, mens en større modell har et rør med 20 centimeter i diameter.

Ved bestilling skal du enkelt kunne se hvilken avgasspakke som passer til modellen i sortimentet til Faber. Du kan også finne diameter på røret under «tilgjengelige alternativer» på hvert produkt, der hvor det står «Dim. avgass». Det siste tallet beskriver diameter på røret til modellen – ø130/200 mm.

I tillegg må gassteknikeren vite noe om hvordan rørsystemet skal legges opp. Her finnes det to alternativer – ut gjennom yttervegg, eller opp og ut gjennom tak. Merk at røret ikke nødvendigvis trenger å være synlig slik som på bildet under. Det kan også bygges inn sammen med peisinnsatsen slik som i bildet over.

Avgass-rør-montering-utstyr

Hva du skal velge, avhenger av mulighetene i rommet, men også utseendet og designet på den ferdige peisen. Ønsker du at avgassrøret skal gå rett opp i taket bak veggen og ut gjennom loftet, eller ønsker du at avgassrøret skal strekkes opp fra peisen og gå ut gjennom ytterveggen?

Når du har valgt en avgasspakke med riktig diameter på avgassrøret for peis-modellen, kan du selv velge basert på mulighetene i rommet og hvordan du ønsker at peisen skal se ut ferdig installert.

Hver avgasspakke inkluderer hele jobben gjennomført av en sertifisert gasstekniker.

Merk at avgasspakkene gjennom tak tar utgangspunkt i loft over rommet der peisen skal monteres, ikke flere etasjer. Ved føring av rør gjennom ekstra etasje tilkommer 2,5 meter ekstra avgassrør og merkostnader for montasje.

Valgmuligheter:

  • Pakke 1 – Ø150 mm, yttervegg (kr 17.500 inkl. mva)
  • Pakke 2 – Ø150 mm, tak (kr 22.500 inkl. mva/kr 29.000 ved ekstra etasje)
  • Pakke 3 – Ø200 mm, yttervegg (kr 24.700 inkl. mva)
  • Pakke 4 – Ø200 mm, tak (kr 27.000 inkl. mva/kr 35.000 ved ekstra etasje)

Klikk her for å se alle pakker og fullstendig innhold i hver av dem. 

Avgassrør

4. Gassforsyning

Til slutt må du kunne forsyne peisen med gass. Ved montering sørger gassteknikeren for å sette opp et utvendig flaskeskap i stål med plass til to 11-kilos gassflasker.

Gass-flaskeskap-gassflaske-oppbevaring

 

Flaskeskapet monteres på utvendig vegg, og er inkludert en full 11-kilos flaske. Dette er for at du selv skal kunne ta i bruk gasspeisen straks den er ferdig montert, men også for at gassteknikeren skal kunne teste alle funksjoner og se at gasspeisen fungerer som den skal.

Ved oppføring av flaskeskap sørger også gassteknikeren for å få på plass alt av dekor til brennkammeret, gjør en testkjøring, ferdigstiller alle dokumenter som er påkrevd, og sørger for overlevering og opplæring til kunden av funksjoner og fjernkontroll.

Valgmuligheter:

  • Pakke 1 (kr 15.700 inkl. mva)

Klikk her for å se pakke og fullstendig innhold i den. 

Gassforsyning

 

Til nettbutikk – se alle våre gasspeiser i nettbutikken vår her